Lakásriasztó riasztó szerelés telepítés
       Lakásriasztók       Riasztó javítás       Gsm riasztók       Kamerák és rögzítők       Távfelügyelet       Autóvédelem       Kiegészítők      Home        


Lakásriasztó szerelés. Kérdések és válaszok

- egy riasztórendszer megakadályozza a betörést?
- mit védhetek egy riasztóval?
- a lakásriasztók használata, avagy fogom tudni kezelni?
- távfelügyelet vagy telefonhívás a mobilomra?
- vezetékes vagy vezeték nélküli rendszert válasszak?
- mennyibe fog ez nekem kerülni?

ALARMSZERVIZ
Biztonságtechnika

2045. Törökbálint, Pistály
Dűlő 53
Tel.: 06/30-9427156
_______________________
www.alarmszerviz.huRiasztórendszerrel a betörések ellen

Elsődleges védelmi funkció a látvány, amivel tudatosul a terepszemlét tartó egyénben, hogy az objektum védett. Szerintem elsősorban kétséget kell ébresztünk a betörőben, hogy megéri-e megpróbálkoznia a behatolással vagy inkább álljon tovább.
Ezért is tanácsos a kültéri hang- fény jelzőt, másnéven szirénát szembetűnő helyre szerelni.
Ha van aktív távfelügyeleti szerződésünk mindenképpen ragasszuk ki a cég egyedi matricáit a belépési pontokra.
Nem tanácsos azonban az üres sziréna doboz, illetve a szomszédtól szerzett távfelügyeleti matrica használata mert hamar kiderül a turpisság és ezzel összedől a jól megtervezett védelmi szisztémánk.

A riasztórendszer megnehezíti a betörő dolgát azzal, hogy helyi riasztást ad illetve távfelügyeleti bekötés esetén értesíti az ügyeletet a behatolásról aki járőrt indít a helyszínre. Ilyenkor ha a betörés meg is történik, nincs ideje a behatolónak felkutatni a lakásban található értékeket mert néhány percen belül megérkezhet a távfelügyelet járőrautója.
Jól látható védelem és távfelügyeleti bekötés

    beltéri sziréna
     kültéri sziréna
   Multialarm távfelügyelet
Távfelügyeleti bekötést szeretnék
Mit védhetünk a riasztóval?

A riasztórendszer a lakáson  belül a helyiségekben történő mozgást, a lakás behatolásra alkalmas ajtóinak ablakainak nyitását törését tudja jelezni. A lakás vagy ház környezetét vagy ablakai, terasza előtti teret is védhetjük úgy, hogy még a betörés előtt riasztó jelzést adjon.

A beltéri védelem funkciója szerint az ugynevezett héjvédelemre és a belső térvédelemre bontható. Előbbi az ajtók és ablakok védelmét jelenti ami otthontartózkodás pl. éjszakai bekapcsolás esetén hasznos, utóbbi pedig a belső térben a helyiségek mozgásra történő védelmét látja el. Természetesen a riasztórendszerek ezeket külön is tudják kapcsolni.

A kültéri védelem az ajtók és ablakok külső felületének védelmét illetve egyedi esetekben a kert vagy kocsibeálló infrasorompóval vagy más módon történő védelmét jelentheti. Működését tekintve egy láthatatlan sugár megszakítására jelez. A többsugaras infrasorompók megbízható védelmet jelentenek a nyílászárók külső felületeinek védelmére még a behatolás megtörténte előtt. Használnak még infravörös valamint radaros kültéri mozgásérzékelőket is de ezek nagy téves riasztási arányuk miatt nem ajánlhatók egyértelműen minden területre.
A ház vagy lakás védelmét
héjvédelemre és térvédelemre oszthatjuk.

lakásriasztó tervezés
Ezeket külön is bekapcsolhatjuk távozáskor teljes
körű védelem, vagy éjszakai élesítés esetére.

A lakásriasztók használata

A legtöbb riasztórendszer számkóddal vagy távirányítóval kapcsolható be illetve ki. Használatuk nagyon egyszerű. A kód beütése után egy megadott időn belül kell elhagynunk a védett teret. Amikor pedig hazaérkezünk egy másik időtartam áll rendelkezésre a hatástalanításra vagyis a kód megadására. Ezek az idők változtathatók a kényelem és a biztonság figyelembevételével. Célszerűen egy bejárati ajtónál a belépési késleltetés 10-20 mp de egy garázskapun való behajtás esetében akár jóval több idő is lehet.
Ha megszólal a riasztó a felhasználó a kódokkal vagy távirányítóval tudja leállítani.
számkódos kezelő egység és távirányító
Távfelügyeletbe kössem, vagy hívjon fel a mobilomon riasztás esetén?

Az általunk telepített riasztók képesek arra, hogy meglévő telefonvonalon vagy gsm telefonon keresztül hívást küldjenek az Ön által megadott számokra, vagy távfelügyelet esetén értesítsék az intézkedésre kijelölt járőrszolgálatot a riasztás tényéről, valamint műszaki hibákat is jelezzék.
A saját telefonszámára történő jelzés havidíj mentes de ez esetben Önnek kell megoldani a problémát. Ha távfelügyeleti szerződése van a havi díj ellenében a járőrszolgálat perceken belül a helyszínre ér és megkezdi az intézkedést.
mobiltelefonos applikációVezetékes vagy vezeték nélküli rendszert válasszak?

A vezetékes riasztórendszer költséghatékonyabb a rádiós rendszereknél, de cserébe az érzékelőkhöz és a számkódos kezelő egységhez is vezetéket kell húzni. A legelterjedtebb és legmegbízhatóbb rendszerek vezetékesek.
A vezetéknélküli egységek elemről működnek amiket sajnos időnként cserélni kell viszont nem kell összekábelezni a riasztóközponttal. Így egy teljesen elkészült vagy frissen felújított lakásba vagy házba is rombolás nélkül telepíthetők. A vezeték nélküli rendszerekhez is hagyományos szirénát ajánlunk mert mind teljesítményben mind megbízhatóságban jobbak a teljesen vezeték nélküli társaiknál és nem utolsó sorban az áruk is barátibb. Így ha megbízható alacsony fenntartási költségű rendszert szeretnénk vezetékelés nélkül vagy minimális kábelezési munkával akkor talán a legjobb megoldás egy hybrid rendszer kiépítése lehet egyesítve ezzel a két rendszer előnyös tulajdonságait.
vezetéknélküli vagy vezetékes  távvezérlő távvezérlőRiasztórendszer csomagok és egyedi ajánlatok

A riasztószereléseket megelőzően helyszíni felmérést szoktunk végezni. Néhány egyszerűbb esetben azért meg lehet mondani a rendszer bekerülési árát a lakás vagy ház ismerete nélkül is. Ezért néhány alap rendszer esetében irányadó árakat tudunk mondani.

Riasztórendszerek csomagáraihoz kattintson ide.
   

KÜLDJÖN E-MAILT VAGY HÍVJON FEL !                                        
Elérhetőségeink minden nap :                                                 
Tel: 0630-9427156  
Információ kérés, javítás megrendelés,                                
árajánlat kérés, biztonságtechnikai tanácsadás                   Email: info@alarmszerviz.hu

KATONA ATTILA
villamos üzemmérnök
elektronikai és mechanikai
vagyonvédelmi rendszer-
    tervező és szerelő
    Copyright © 2016 Alarmszerviz Biztonságtechnika